“V gibanju”, Obsotelje in Kozjansko – doživljajski izlet

V GIBANJU

Program z aktivnostmi, ki poživljajo telo in duha. Voda, sonce, čist zrak in razgibana narava Obsotelja in Kozjanskega kar vabijo, da se jim obiskovalci predajo – sami, z družino, prijatelji ali v večji skupini. Umirjeno ali skoraj adrenalinsko.

Izpostavljeno
♦ kolesarjenje – razvejana mreža varnih kolesarskih stez in poti po celotnem območju –  z vodnikom ali brez
♦ aktivno pohodništvo – učne poti, urejene sprehajalne in pohodniške poti, razgledne točke (stolpi), nordijska hoja
sprostitev v bazenih – Terme Olimia, Rogaška Riviera
jezdenje na konju – izleti z jezdenjem ali samo preizkus jezdenja
skupinski športi – nogomet, košarka, odbojka; atletski stadioni in športne dvorane
možnosti za športno plezanje
♦ ribolov – ribniki, Sotla
♦ golf in footgolf – Amon
♦ tenis
♦ polet z balonom
balinanje
♦ pozimi tudi sankanje in smučanje – Janina

Čas izvedbe: vse leto, glede na vrsto aktivnosti.

Dan hitro mine, ko se odločite za zelo aktivno spoznavanje lepot narave in stvaritve človeka. Izbira se med plavanjem in čofotanjem v termalnih bazenih, sprehodi ali tekom po urejenih pešpoteh in učnih poteh, med kolesarskimi podvigi po označenih in opremljenih kolesarskih poteh, jezdenjem čez drn in strn, preizkušanjem v številnih skupinskih športih, balinanju, ribolovu, tenisu, golfu ali preprosto poletom z balonom.

DVO IN VEČDNEVNI PROGRAMI vključujejo bivanje in nadaljnje predloge za spoznavanje kulinaričnih posebnosti Obsotelja in Kozjanskega ter priložnosti, da se sami preizkusite v pripravi lokalnih dobrot.

Vabljeni!


VPRAŠAJTE ZA PONUDBO ZDAJ!
📞 03 819 28 22  | ✉ info@fontus.si


 

Opombe

Destinacija Obsotelje in Kozjansko s središči – Rogaška Slatina, Podčetrtek, Rogatec, Šmarje pri Jelšah, Kozje, in Bistrica ob Sotli –  ponuja zanimiva doživetja tako dnevnim obiskovalcem, kot tudi tistim, ki se odločijo za daljše bivanje.

Pripravljeni programi DOŽIVETIJ ponujajo vpogled na različna področja povezanosti narave s človekom in  bogastva ustvarjanja številnih, tukaj živečih, generacij.

Programi so sestavljeni tako, da se prilagajajo številu obiskovalcev (individualni gosti – skupine do 5 ljudi, manjše skupine – do 15 ljudi, večje skupine – nad 15 ljudi), želeni dolžini bivanja (pol in enodnevni programi, dvo in večdnevni programi) ter raznolikim interesom in namenom obiska (od spoznavanja bogastva narave, kulturnih, zgodovinskih in etnoloških znamenitosti in posebnosti, dejavnosti za sprostitev, krepitev zdravja in zabavo do športnih in rekreativnih aktivnosti, idr.).

Vsebina programov se prilagaja tudi letnim časom, hkrati pa je ob vsakem predstavljenem programu dopisan tudi najbolj priporočljiv čas izvedbe.

Programi doživetij »Obsotelje in Kozjansko na dlani«, »Dnevi na podeželju«, »Bogastvo misli in duha«, »Narava napaja in zdravi«, »Pokukajte v lonec« ter  »V gibanju« se šivajo po meri, glede na osnovne značilnosti zainteresiranih strank.

Programi so bili oblikovani v okviru projekta “TROK – TURISTIČNI RAZGLEDI OBSOTELJA IN KOZJANSKEGA”, kjer je Fontus kot nosilec projekta oblikovanja in trženja integralnih turističnih produktov Obsotelja in Kozjanskega, kandidiral na 1. javnem pozivu »LAS Obsotelje in Kozjansko« za izbor projektov za izvajanje Lokalne razvojne strategije 2007-2013, in bil izbran za sofinanciranje s strani Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) v okviru Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2007-2013 (PRP RS) LEADER.

Katalog projekta je na voljo TUKAJ.

Morda vam bo prav tako všeč…