O podjetju

Fontus – smo družinsko podjetje, delujoče na področju turizma. Več desetletij izkušenj lastnika z aktivnim delovanjem na različnih področjih turizma, od gostinstva in hotelirstva pa vse do priprave razvojnih projektov ter poslovnega svetovanja ter entuziazem mlajše generacije za delo v turizmu so botrovali ustanovitvi podjetja v letu 2008.

Iz sedeža in poslovnih prostorov v Rogaški Slatini, priznani tradicionalni zdraviliški turistični destinaciji, delujemo po vsej Sloveniji, občasno tudi v tujini.

Dejavnosti, s katerimi se v podjetju ukvarjamo so raznolike. Prepričani smo, da lahko turizem in njegov nenehni razvoj, poglobljeno razumemo le, če smo nenehno v stiku tako s posamezniki, strankami, zasebnimi in javnimi izvajalci turističnih storitev, kot tudi tistimi, ki ustvarjajo smernice, razvijajo nove poti v dejavnosti.


Osnovni podatki

Ime:
FONTUS, organizacija potovanj, agencija in svetovanje, d.o.o.

Sedež:
Ulica Zrinjskega 6, 3250 Rogaška Slatina, Slovenija

Poslovna enota:
Poslovalnica za sprejem strank: PE Zrinjskega 8, Ulica Zrinjskega 6, 3250 Rogaška Slatina, Slovenija

Kontakt:
glejte TUKAJ.

Matična številka: 3280705000 ID DDV: SI10901027
IBAN: SI56 0400 1004 8313 749 (Nova KBM d.d.)
Swift koda: KBMASI2X

Glavni dejavnosti po SKD 2008:
79.120 Dejavnost organizatorjev potovanj-glavna dejavnost
79.110 Dejavnost potovalnih agencij

Nekatere izmed drugih dejavnosti:
70.220 Drugo podjetniško in poslovno svetovanje
79.900 Rezervacije in druge s potovanji povezane dejavnosti
82.300 Organiziranje razstav, sejmov, srečanj
85.590 Drugje nerazvrščeno izobraževanje, izpopolnjevanje in usposabljanje
85.600 Pomožne dejavnosti za izobraževanje

Fontus d.o.o. je član:
1. Turistično gostinske zbornice Slovenije 
2. Zbornice poslovno storitvenih dejavnosti pri Gospodarski zbornici Slovenije.
3. Lokalne akcijske skupine LAS Obsotelje in Kozjansko

Fontus d.o.o. ima
 licenci Gospodarske zbornice Slovenije:
1. Licenco za opravljanje dejavnosti organiziranja turističnih aranžmajev – številka 930
2. Licenco za opravljanje dejavnosti prodaje turističnih aranžmajev – številka 931


Paleta storitev, ki jih ponujamo našim strankam – samostojno ali s partnerskimi organizacijami:

 • PROSTI ČAS IN WELLNESS, DOŽIVETJA – Zajema storitve organizacije in rezervacije za Vaš brezskrben oddih, aktivne počitnice, doživetja ali uživanje v raznovrstnih wellness storitvah pri najboljših ponudnikih v priznanih slovenskih turističnih destinacijah in širše v regiji (Hrvaška, Italija, Avstrija). Hkrati lahko za Vas organiziramo zanimive izlete, potovanja ali strokovne ekskurzije po Sloveniji – v sodelovanju s partnerskimi organizacijami.
  Naši glavni partnerji so turistična podjetja in javne organizacije na področju turizma, ponudniki končnih storitev strankam. Hkrati sodelujemo z večjimi organizatorji potovanj, kot so TUI POTOVALNI CENTER – TURISTIČNA AGENCIJA SONČEK, SAJKO TURIZEM, PALMA – MEDNARODNO TURISTIČNO PODJETJE ter različnimi malimi specializiranimi organizatorji potovanj za vhodni turizem (incoming) za območje Slovenije in regije.
 • SVETOVALNI SERVIS  – Nudimo tudi storitve svetovanja za širok spekter potovalnih želja, posebnih poslovnih in drugih dogodkov tako za individualne stranke, kot tudi skupine, poslovne subjekte.
 • POSLOVNO SVETOVANJE V TURIZMU – tako hotelskim podjetjem (hotelski management – organizacija, kontroling, marketing) oziroma širše tudi drugim organizacijam v turizmu na področju učinkovitega managementa in razvoja produktov (zavodi, destinacijske organizacije), sodelovanje z Univerzo v Mariboru (Fakulteta za logistiko) – v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020 – povezovanje fakultet z gospodarstvom pri študentskih inovativnih projektih za družbeno korist. Več o naši dejavnosti poslovnega svetovanja je dosegljivo TUKAJ.

Zakaj Fontus?

V rimski mitologiji je bil Fontus bog izvirov, vrelcev, studencev, izvornosti (fig.). Bil je sin Juturne, boginje fontan, vodnih virov in izvirov ter Janusa, boga vrat, prehodov, novih začetkov in zaključkov.

Fontus d.o.o. s svojo dejavnostjo tako predstavlja:

 • Fontus – rimski bog – Rimski imperij – nosilec kulture in mobilnosti
  Preko izbora imena Fontus predstavlja ciljno usmerjenost na mednarodni (evropski, globalni) trg in ima kot svojo osnovno filozofijo: »Povezovanje med tradicijo, dobrimi praksami iz preteklosti in novimi, inovativnimi ter zanimivimi idejami v turizmu v sedanjosti in prihodnosti.« Fontus predstavlja delček rimske kulture in z njo mitologije, ki je eden temeljev današnje družbe. Hkrati je rimska kultura tista, ki je na območje Slovenije prinesla prve zametke kopališč – term, uporabe zdravilnih vodnih virov za namene zdravljenja ter kulturo zdravega duha v zdravem telesu. Prav tako so Rimljani (ob širjenju imperija) povezali oddaljene destinacije s cestami in tako pospešili potovanja, izmenjavo dobrin, itd..
 • Fontus/Juturna = Izviri
  Storitve podjetja kot izvir različnih zanimivih idej za potovanja, počitnice, poslovne in ostale dogodke ter izvir različnih inovativnih idej pri svetovanju za edinstvene turistične doživljaje v Sloveniji;
 • Fontus/Janus = vrata, prehod
  Naši produkti in storitve spodbujajo željo po uresničitvi spremembe –figurativno je to t.j. prehod skozi »vrata odločitve« za dober počitniški doživljaj ali poslovni dogodek. Prav tako lahko interpretiramo vrata/prehod tudi dejansko – saj ob koriščenju naših produktov oz. storitev gredo skozi vrata doma, podjetja, itd. v novo okolje.

Fontus. Vrata do izvirov potovalnih idej.