Rimske terme

Rimske Terme  se nahajajo sredi gozdov Rimskih Toplic in pod svojo streho združujejo bogato tradicijo zdravilnih učinkov termalne vode z moderno in kvalitetno ponudbo, ki zadovolji še tako zahtevnega gosta. Poleg odličnih prenočitvenih kapacitet, v Hotelih Sofijin dvor, Rimski dvor in Zdraviliški dvor se ponašajo s prepoznavno wellness ponudbo, okusno kulinariko, organizacijo nepozabnih poročnih slavij, zdravstvenimi in kongresnimi storitvami.

Voda in indikacije
Voda -  Vrelci v Rimskih termah so približno 1000 metrov pod zemeljsko površino. Voda iz Amalijinega vrelca ima 38,4 °C, voda iz Rimskega vrelca pa 36,3 °C. Analize kažejo, da je akrotermalna voda v Rimskih termah po vsebnosti kemijskih elementov, ki blagodejno vplivajo na človeško telo, ena najbogatejših v Sloveniji.
Vodo izkusite v bazenih, ki so zasnovani po vzoru rimskih kopališč in se razprostirajo na 450 m2. Na voljo so notranji in zunanji panoramski bazen ter štirje notranji in trije zunanji masažni bazeni z vodnimi sedišči in ležišči.
Dodatno so v ponudbi kopeli s čisto izvorno termalno vodo. Na voljo so rimska kopel, termalna kopel v avtentični kamniti kadi, Valetudina razstrupljevalna kopel, Kupidova kopel, Kleopatrina kopel, Dianina kopel…

Klima - na dobro počutje človeka spodbudno vplivajo tudi okolica term, kristalno čist zrak in pravljična pokrajina neokrnjenih gozdov.

Zgodovina
Zdravilnih učinkov termalne vode so se zavedali že stari Rimljani, ki so leta 39 pr. n. št. prav na istem mestu zgradili bazene s toplo in hladno vodo.
Na mestu kopališča so bili najdeni marmornati žrtveniki in spomeniki zaobljub, posvečeni nimfam in rimski boginji zdravja Valetudi.

Rimske terme so bile prvič pisno omenjene v Oglejski listini leta 1486, zares pa so zaživele po letu 1840. Tega leta jih je v imenu svoje žene Amalije kupil tržaški veletrgovec Gustav Adolf Uhlich, saj je zaradi blagodejnih učinkov tukajšnje termalne vode ozdravel.

Po letu 1848 so Rimske terme obiskali številni ugledni gostje, kot so angleška princesa in pruska prestolonaslednica Viktorija, Napoleonova sestra, princesa Murat, avstrijski književnik Franz Grillparzer, srbski književnik Vuk Karađžić, cesar Ferdinand, nadvojvoda Janez in številni drugi.

Med drugo svetovno vojno je Rimske terme zavzela nemška vojska in jih preuredila v bolnišnico za svoje vojake. Od konca druge svetovne vojne do leta 1991 je Rimske terme upravljala Jugoslovanska ljudska armada. Zdravilne učinke termalne vode in čudovitega okolja so bili takrat deležni le zaprti krogi oficirjev.

V sedanjosti so Rimske terme sodobno zdravilišče z vrhunskim wellness centrom in medicinskimi programi, ki v arhitekturi kot tudi imenih obujajo starorimske zgodbe in legende.
Filtriraj Showing all 2 results
Vrsta nastanitve
Vrsta ponudbe
Razvrščanje
Filtriraj Showing all 2 results
Vrsta nastanitve
Vrsta ponudbe
Razvrščanje