OBSOTELJE IN KOZJANSKO NA DLANI

Program, kjer se predstavijo najbolj prepoznavni biseri destinacije Obsotelje in Kozjansko, med katerimi so tudi tisti, ki so ponesli glas o območju daleč preko meja Slovenije.

Izpostavljeno
Izviri zdravilne mineralne vode in razvoj priznanega zdravilišča v Rogaški Slatini
Termalni izviri in razvoj termalnega zdravilišča in term v Podčetrtku
Steklarstvo – Steklarna Rogaška
Edinstveni muzej na prostem Rogatec
Biseri srednjeveške (romanske – grad  Podsreda, Svete gore – Transromanica), renesančno-baročne (Olimski samostan s cerkvijo Sv. Marije vnebovzete) in baročne umetnosti (Sv. Rok s kalvarijo, Muzej baroka; Sladka Gora)
Kozjanski regijski park – Kozjansko jabolko

Čas izvedbe: vse leto, najbolj priporočljiv obisk od aprila do novembra.

ENODNEVNI PROGRAM

Obisk destinacije Obsotelje in Kozjansko se prične s sprejemom v središču Rogaške Slatine. Osnovni predstavitvi destinacije sledi ogled zdraviliškega jedra Rogaške Slatine. Ta se zaokroži z degustacijo mineralnih voda (Donat Mg, Styria, Tempel) in predstavitvijo njihovih učinkov za zdravje in dobro počutje. Po obisku svetovno priznane proizvodnje izdelkov iz svinčenega kristala in kristalina v Steklarni Rogaška se obisk nadaljuje z vožnjo do Rogatca. Tukaj se spozna, kako je življenje potekalo nekoč na podeželju (Muzej na prostem Rogatec) in za zidovi dvorcev in gradov (Dvorec Strmol).

Opoldansko okrepčilo da energijo za pot do Podčetrtka. Obiskovalci se spoznajo z razvojem term na osnovi termalnih vrelcev in se napotijo po prelepi, mirni dolini do Olimja. V samostanu Olimje jih pričakajo bratje minoriti s predstavitvijo ene najstarejših lekarn v Evropi in posebnosti baročne cerkve Marijinega Vnebovzetja.

Rodovitne ravnine ob Sotli in z vinogradi posuti griči spremljajo krajšo vožnjo do trga Podsreda. Sprejem na upravi Kozjanskega regijskega parka s predstavitvijo njihove raznovrstne dejavnosti  se zaključi z ogledom Gradu Podsreda, enega najpomembnejših spomenikov romanske arhitekture v Sloveniji. Spoznavanje destinacije se konča s spoznavanjem značilnih jedi, vin in pijač v pristnem  gostišču oziroma kmečkem turizmu.

DVO IN VEČDNEVNI PROGRAMI vključujejo bivanje in nadaljnje predloge za raziskovanje Obsotelja in Kozjanskega.

Vabljeni!


VPRAŠAJTE ZA PONUDBO ZDAJ!
📞 03 819 28 22  | ✉ info@fontus.si


 

Opis

Destinacija Obsotelje in Kozjansko s središči – Rogaška Slatina, Podčetrtek, Rogatec, Šmarje pri Jelšah, Kozje, in Bistrica ob Sotli –  ponuja zanimiva doživetja tako dnevnim obiskovalcem, kot tudi tistim, ki se odločijo za daljše bivanje.

Pripravljeni programi DOŽIVETIJ ponujajo vpogled na različna področja povezanosti narave s človekom in  bogastva ustvarjanja številnih, tukaj živečih, generacij.

Programi so sestavljeni tako, da se prilagajajo številu obiskovalcev (individualni gosti – skupine do 5 ljudi, manjše skupine – do 15 ljudi, večje skupine – nad 15 ljudi), želeni dolžini bivanja (pol in enodnevni programi, dvo in večdnevni programi) ter raznolikim interesom in namenom obiska (od spoznavanja bogastva narave, kulturnih, zgodovinskih in etnoloških znamenitosti in posebnosti, dejavnosti za sprostitev, krepitev zdravja in zabavo do športnih in rekreativnih aktivnosti, idr.).

Vsebina programov se prilagaja tudi letnim časom, hkrati pa je ob vsakem predstavljenem programu dopisan tudi najbolj priporočljiv čas izvedbe.

Programi doživetij »Obsotelje in Kozjansko na dlani«, »Dnevi na podeželju«, »Bogastvo misli in duha«, »Narava napaja in zdravi«, »Pokukajte v lonec« ter  »V gibanju« se šivajo po meri, glede na osnovne značilnosti zainteresiranih strank.

Programi so bili oblikovani v okviru projekta “TROK – TURISTIČNI RAZGLEDI OBSOTELJA IN KOZJANSKEGA”, kjer je Fontus kot nosilec projekta oblikovanja in trženja integralnih turističnih produktov Obsotelja in Kozjanskega, kandidiral na 1. javnem pozivu »LAS Obsotelje in Kozjansko« za izbor projektov za izvajanje Lokalne razvojne strategije 2007-2013, in bil izbran za sofinanciranje s strani Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) v okviru Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2007-2013 (PRP RS) LEADER.

Katalog projekta je na voljo TUKAJ.

Morda vam bo prav tako všeč…