“Narava napaja in zdravi”, Obsotelje in Kozjansko – doživljajski izlet

NARAVA NAPAJA IN ZDRAVI

Program, skozi katerega se spoznava pestre značilnosti, znamenitosti in dediščino narave Obsotelja in Kozjanskega. Njeni edinstveni darovi v obliki zdravilnih voda in rastlin dajejo človeku priložnost, da svoj organizem z njimi že od nekdaj zdravi, krepi, bogati.

Izpostavljeno
Edinstvene mineralne in termalne vode in njihova uporaba  – razvoj zdravilišč
Zeliščarstvo – Olimje
♦Pridelava eteričnih olj – Rogatec
Zdravilni napitki
Narava za lepoto – Kozmetika Afrodita
♦Posebne naravne vrednote, varovane za prihodnje rodove – Kozjanski regijski park (učne poti), krajinski parki (Boč – velikonočnica), območja Natura 2000 

Čas izvedbe: vse leto, najbolj priporočljiv obisk od marca do novembra.

ENODNEVNI PROGRAM

Bogastvo narave Obsotelja in Kozjanskega začnemo spoznavati ob dnevnem obisku območja, ki mu je sodobni človek priznal neprecenljivo vrednost in ga zakonsko zaščitil (Kozjanski regijski park, Krajnski park Boč).  Po sprejemu in predstavitvi naravnih bogastev območja se napotimo na krajši sprehod do posebnih naravnih znamenitosti in si napolnimo pljuča s svežim zrakom.

Po kosilu v naravnem okolju se napotimo izkusit kar nam narava ponuja za zdravje. Zdravilne rastline so na tem območju že pred več stoletji uporabljali v eni izmed najstarejših lekarn v Evropi (Minoritski samostan Olimje).

Narava pa je temu območju namenila še eno posebno bogastvo – izvire mineralne in termalne vode, ki se uporabljajo v terapevtske in preventivne namene že več stoletij. Tako spoznamo blagodejne učinke teh voda z obiskom v enem izmed dveh izjemno znanih naravnih zdravilišč (svetovno znano zdravilišče Rogaška – mineralne vode z blagodejnimi učinki za zdravje – Donat Mg, Styria, Tempel; termomineralna voda; zdravilišče in termalni center – Terme Olimia – termomineralna voda). Zdravilišči sta botrovali tudi velikemu razvoju turizma in turistične infrastrukture v Obsotelju in na Kozjanskem, zato si lahko privoščimo tudi ob nekoliko kasnejši uri razvajanje v katerem od wellness centrov ali poiščemo sprostitev v bazenu.

DVO IN VEČDNEVNI PROGRAMI vključujejo bivanje in nadaljnje predloge za odkrivanje bogate dediščine narave Obsotelja in na Kozjanskega.

Vabljeni!


VPRAŠAJTE ZA PONUDBO ZDAJ!
📞 03 819 28 22  | ✉ info@fontus.si


 

Opombe

Destinacija Obsotelje in Kozjansko s središči – Rogaška Slatina, Podčetrtek, Rogatec, Šmarje pri Jelšah, Kozje, in Bistrica ob Sotli –  ponuja zanimiva doživetja tako dnevnim obiskovalcem, kot tudi tistim, ki se odločijo za daljše bivanje.

Pripravljeni programi DOŽIVETIJ ponujajo vpogled na različna področja povezanosti narave s človekom in  bogastva ustvarjanja številnih, tukaj živečih, generacij.

Programi so sestavljeni tako, da se prilagajajo številu obiskovalcev (individualni gosti – skupine do 5 ljudi, manjše skupine – do 15 ljudi, večje skupine – nad 15 ljudi), želeni dolžini bivanja (pol in enodnevni programi, dvo in večdnevni programi) ter raznolikim interesom in namenom obiska (od spoznavanja bogastva narave, kulturnih, zgodovinskih in etnoloških znamenitosti in posebnosti, dejavnosti za sprostitev, krepitev zdravja in zabavo do športnih in rekreativnih aktivnosti, idr.).

Vsebina programov se prilagaja tudi letnim časom, hkrati pa je ob vsakem predstavljenem programu dopisan tudi najbolj priporočljiv čas izvedbe.

Programi doživetij »Obsotelje in Kozjansko na dlani«, »Dnevi na podeželju«, »Bogastvo misli in duha«, »Narava napaja in zdravi«, »Pokukajte v lonec« ter  »V gibanju« se šivajo po meri, glede na osnovne značilnosti zainteresiranih strank.

Programi so bili oblikovani v okviru projekta “TROK – TURISTIČNI RAZGLEDI OBSOTELJA IN KOZJANSKEGA”, kjer je Fontus kot nosilec projekta oblikovanja in trženja integralnih turističnih produktov Obsotelja in Kozjanskega, kandidiral na 1. javnem pozivu »LAS Obsotelje in Kozjansko« za izbor projektov za izvajanje Lokalne razvojne strategije 2007-2013, in bil izbran za sofinanciranje s strani Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) v okviru Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2007-2013 (PRP RS) LEADER.

Katalog projekta je na voljo TUKAJ.

Morda vam bo prav tako všeč…