Turistični boni

Pandemija Covid-19 je občutno spremenila način potovanj, za precej časa pa tudi popolnoma ohromila vse ponudnike v turizmu za več mesecev v letu 2020 in 2021.

Slovenska država je z namenom, da spodbudi državljane k koriščenju turističnih storitev doma, vsem državljanom namenila dobroimetje t.i BONE, Turistični bon 2020 – TB in BONE 2021 – BON21.

BON je dobroimetje v informacijskem sistemu Finančne uprave Republike Slovenije – FURS, ki ga ima vsaka oseba, ki izpolnjuje predpisane pogoje in ga lahko unovči pri ponudnikih storitev, ki izpolnjujejo predpisane pogoje, za plačilo opravljenih dovoljenih storitev. Upravičenost do bona lahko vsak posameznik preveri na odprtem delu portala e-davki, medtem ko dejansko višino dobroimetja spremljate na zaprtem delu tega portala. Veljavnost bonov je 30.06.2022.

TURISTIČNI BON 2020  – TB

Unovčitev TB je možna za nastanitev ali za nastanitev z zajtrkom pri ponudnikih v Sloveniji.
Do TB so upravičene vse osebe, ki so imele stalno prebivališče v Republiki Sloveniji na dan 13. marec 2020.
Vrednost TB: 200 evrov (oseba, ki je bila na dan 13. marec 2020 polnoletna in tudi vse osebe, ki so do konca leta 2020 dopolnile 18 let), 50 evrov (vse ostale osebe).
Vrednost dobroimetja se lahko deli, bon je tudi prenosljiv. Natančne informacije o tem so na voljo na spletni strani FURS.

Postopek ureditve rezervacije ob unovčitvi TB poteka praviloma tako:

Korak 1: pošljete povpraševanje (preko spletne strani, po telefonu 040 650 803 ali e-mailu – inquiry@fontus.si)

Korak 2: z našim svetovalcem uskladite ponudbo za rezervacijo ter uredite vplačilo povratne varščine.

Korak 3: prejmete potrditev rezervacije oziroma »napotnico« ter potujete.

Obrazce in podatke za unovčitev bona TB (osebni dokument, EMŠO …) predložite na recepciji takoj ob prihodu. Natančen seznam potrebnih podatkov je razviden iz Uredbe in podaljšanja uredbe. V kolikor znesek rezervacije presega znesek bonov, razliko poravnate na recepciji z gotovino ali kartico.

Natančen postopek za ureditev rezervacije je naveden v vsakokratni ponudbi, ki jo prejmete na Vaš e-mail.

BONI 2021 – BON21

BON21 lahko unovčite za oddih v vseh slovenskih turističnih objektih, za katerokoli storitev želite (tudi polpenzion, all inclusive …).

Do BON21 so upravičene vse osebe s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji na dan 30. junij 2021.
Vrednost TB: 100 evrov (oseba, ki je bila na dan 30. junij 2021 polnoletna in tudi vse osebe, ki so do konca leta 2021 dopolnile 18 let), 50 evrov (vse ostale osebe)

Postopek rezervacije aranžmaja je enak kot v primeru plačila z drugimi plačilnimi sredstvi pri agenciji. Dodatno v postopku predložite podatke in obrazce za unovčitev BON21 (osebni dokument, izpolnjen obrazec). Natančen seznam potrebnih podatkov je razviden iz Uredbe.
V kolikor znesek rezervacije presega znesek bonov, razliko poravnate z gotovino ali kartico.
Za tovrstne rezervacije veljajo splošni pogoji poslovanja naše agencije oziroma vsakokratnega organizatorja.

Imate TB2020 in BON21?

V primeru, da želite hkrati unovčiti tako TB2020, kot tudi BON21 lahko uredite rezervacijo po postopku, kot je sicer predviden za TB.

Pomembno!

Koristna pojasnila so vedno na voljo na spletni strani FURS, kjer najdete še več pogostih vprašanj in odgovorov.


Izbor naj ponudb