Obvestila in info Covid – 19

Odpravljene omejitve pri poslovanju s strankami v poslovalnici Fontus – PE ZRINJSKEGA 8, Rogaška Slatina

V turistični agenciji Fontus pozorno spremljamo aktualno dogajanje v zvezi s pojavom koronavirusa (Covid-19) in pri delu upoštevamo vse relevantne informacije, prejete s strani pristojnih organov (Nacionalni inštitut za javno zdravje, Ministrstvo RS za zunanje zadeve) ter gospodarskih in interesnih združenj v naši dejavnosti (STO – Slovenska turistična organizacija, TGZS- Turistično-gostinska zbornica Slovenije, ZTAS – Združenje turističnih agencij Slovenije).

Skladno s spremembami odlokov povezanih z ukrepi za preprečevanje širjenja okužb s Covid-19 – poteka naše poslovanje sledeče:
– poslovalnica PE ZRINJSKEGA 8 je za obisk strank odprta po predhodnem dogovoru
– za stranke smo dosegljivi na telefonskih številkah +386(0)40 650 803 in +386 (0)3 819 28 22 ter po e-mailu: info@fontus.si. Odgovarjamo tudi na prejeta povpraševanja poslana neposredno iz naše spletne strani.

Urejanje rezervacij

Priprava ponudb na povpraševanje

Sprostitev ukrepov v Sloveniji zelo pozdravljamo, a se zavedamo morebitnega tveganja ponovne vzpostavitve le-teh. Za stranke pripravljamo še naprej ponudbe “na povpraševanje” in sklepamo rezervacije prvenstveno za slovenske destinacije in destinacije v regiji.

V sodelovanju s partnerji organizatorji potovanj – Turistično agencijo Sonček, TA Palma in Sajko turizem ter drugimi – Vam lahko ponudimo tudi oddih v bolj oddaljenih destinacijah, križarjenja, daljša potovanja – prav tako “na povpraševanje”.

Ohranjamo fleksibilnost za rezervacije, zlasti zgodnje rezervacije

Urejanje rezervacij, tako kratkoročnih, kot tudi dolgoročnih poteka nemoteno. Priporočamo, da kljub še vedno nestanovitnim pogojem za potovanja, rezervacije, zlasti za termine počitnic, uredite čim prej. Kapacitete v teh terminih so v priljubljenih destinacijah vedno zelo zasedene oziroma polne.

Tako naša agencija, kot tudi naši partnerji, organizatorji potovanj se trudimo, ponuditi čim bolj fleksibilne pogoje za tovrstne rezervacije. Ti so sicer različni glede na tip ponudbe in termine, zato jih vedno predstavimo v ponudbi po prejetem povpraševanju od posamezne stranke.

Priporočamo – turistična zavarovanja

Finančni vložek v oddih ali počitnice v proračunu posameznika ni zanemarljiv. Glede na večjo nestanovitnost pogojev potovanj, prav tako pa večje tveganje za nenadno spremembo zdravja, kar nam lahko prepreči potovanje ali nam ga že v teku pokvari ali skrajša. Tako priporočamo, da se odločite skleniti ob rezervaciji tudi eno od turističnih zavarovanj – zlasti zavarovanje rizika odpovedi potovanja ali celostno zavarovanje, ki vključuje rizike tako pred potovanjem, kot tudi med njim.

Pogoji za bivanje v turističnih namestitvah v Sloveniji v času COVID-19 – po 21.2.2022

Pogoj PCT

V slovenskih turističnih namestitvah oz. vseh namestitvenih obratih – od 21.2.2022 ni več potrebno izkazati izpolnjenega pogoja PCT (prebolel, cepljen, testiran).

Glede na izkušnje preteklih dveh let, obstaja možnost spremembe pogojev. Priporočamo spremljanje aktualnega stanja na spletni strani države GOV.SI.

Drugi pogoji

Koristniki turističnih storitev morajo do preklica upoštevati splošne ukrepe za zajezitev širjenja okužb s Covid-19 – kot je uporaba mask v vseh zaprtih javnih prostorih, razkuževanje rok ob vstopu v zaprt javni prostor idr.

Vsi trenutno veljavni ukrepi in priporočila so dosegljivi na državnem portalu GOV.SI.

Spremenjeni pogoji za prehajanje državne meje Slovenije, sosednjih in drugih držav

Vsem strankam priporočamo, da se tik pred potovanjem informirajo o vseh ukrepih v zvezi z zajezitvijo širjenja okužb s Covid-19, ki jih ima Slovenija in ostale države v katere potujejo.  V nekaterih državah so se  zaradi pandemije COVID-19 namreč še vedno niso spremenili vstopni pogoji za tuje državljane in ukrepi na mejah. Prav tako pa tudi priporočamo, da preverite splošno zdravstveno stanje v državi, kamor potujete.

Najbolj aktualne informacije s tem v zvezi so na voljo TUKAJ.

Slovenija

Za prihod ali povratek v Slovenijo so z 21.2.2022 odpravljeni vsi posebni pogoji, povezani z omejitvami širjenja Covid-19.
Priporočamo spremljanje aktualnih razmer na spletni strani države GOV.SI.

Hrvaška

Pomembno! Pred potovanjem na Hrvaško obvezno preverite njihove pogoje za vstop in ukrepe na mejah.

Italija

Pomembno! Pred potovanjem v Italijo obvezno preverite njihove pogoje za vstop in ukrepe na mejah.

Avstrija

Od 15. januarja 2021 je za vstop v Avstrijo obvezna elektronska registracija.

Pomembno! Pred potovanjem v Avstrijo obvezno preverite njihove pogoje za vstop (dodatno dostopni tudi TUKAJ) in ukrepe na mejah.

Madžarska

Pomembno! Pred potovanjem na Madžarsko obvezno preverite njihove pogoje za vstop in ukrepe na mejah.

Od 1. maja 2021 velja dogovor med Slovenijo in Madžarsko o vzajemnem priznavanju potrdil o cepljenju/imunosti proti covidu-19, ki so izdana v Sloveniji oziroma na Madžarskem. Na madžarskem potrdilu je naveden datum prejema drugega odmerka cepiva (kadar je drugi odmerek potreben) oziroma datum poteka veljavnosti dokumenta v primeru oseb, ki so prebolele covid-19.

Druge države po Evropi in svetu

Najbolj aktualne informacije o vstopih imajo krajevno pristojna veleposlaništva države, ki je cilj vašega poti. Več informacij lahko najdete v preglednici informacij po državah.