Rogaška Slatina – znamenitosti – Anin dvor

Šifra: 11101-E-vodnik-01 Kategorije: , , , ,

Anin dvor

V neposredni bližini zdraviliškega jedra in tik ob parkirni hiši Janina se nahaja muzej in kulturno-turistično središče – ANIN DVOR, predstavlja sožitje preteklosti in sedanjosti na enem mestu ter ponazarja vse znamenitosti Rogaške Slatine.

S sprehodom skozi tematsko obarvane zbirke se obiskovalec lahko v »Steklarski zbirki« seznani z vsemi fazami nastajanja kristalnega stekla.

Na papir ujet nekoč in danes goste vodi skozi spomine po »Grafični zbirki« švicarskega mecena Kurta Müllerja.

Poseben pečat z bogato vsebino predstavlja »Domoznanska zbirka« slatinskega ljudskega ustvarjalca in zbiratelja, znanega tudi pod imenom Nani Poljanec. Tukaj obiskovalec spozna razvoj Rogaške Slatine, sledi času Kraljevine SHS in Kraljevine Jugoslavije v »Kraljevi zbirki«, pridih svetovljanstva pa ga prevzame v »Zbirki podpisov« slavnih oseb, ki so vsak na svoj način zaznamovale zgodovino.

Pot v nadstropje vodi v »parkovno zbirko«, kjer lahko občudujete avtohtone drevesne vrste iz parkovnih površin Rogaške Slatine.

V kletni etaži postavljena »Vodna zbirka« pa je posvečena ključnemu elementu zgodovinskega razvoja Rogaške Slatine – vodi.

Ob vstopu v Anin dvor vas bo očarala osrednja prireditvena dvorana, katere razkošna okrasitev s kristali očara in pove zgodbo o steklu in vodi, ki sta se z roko v roki podala na pot uspeha in izoblikovala Rogaško Slatino. Dvorana je namenjena raznovrstnim dogodkom, tako glasbenim in plesnim kot za poslovna srečanja ter celo posebne priložnosti, kot so poroke in slavnostni sprejemi.

Kontakti Anin dvor:
Anin dvor, Cvetlični hrib 1A, 3250 Rogaška Slatina
Telefon: 03 620 26 51
E-naslov: anin.dvor@turizem-rogaska.si

Opis