Izberi jezik
 
  Kje sem? | Naslovnica > Prosti čas in wellness > Destinacije in ponudniki > KRANJSKA GORA   
 

Skupino Hit Alpinea d.d. predstavlja pet hotelov pod blagovno znamko HIT HOLIDAYS KRANJSKA GORA, ki skupno ponujajo 600 hotelskih sob.

Zaradi lokacije v smučarskem središču je  priljubljeno mesto za tiste, ki želijo organizirati dogodek v mirnem okolju. Konferenčne zmogljivosti so primerne za organizacijo manjših kakor tudi večjih sestankov in srečanj, saj nudijo prostor do 360 udeležencem v kar 20 dvoranah v štirih hotelih.

Casino, novo odprta večnamenska športna in prireditvena dvorana Vitranc, wellness center Aqua Larix in široka ponudba dodatnih storitev poskrbijo za  dobro počutje gostov.

 
 
KRANJSKA GORA
Kranjska Gora.
Priljubljena, svetovno znana, gorska turistična destinacija ob vznožju Julijskih Alp. Zimskošportno središče. Poletni rekreacijski raj. Wellness programi. Zabava. Družinske počitnice. Kongresni turizem.

HIT Alpinea - Hitholidays Kranjska Gora

počitnice, aktivni oddih, krepitev zdravja, zabava, poslovna srečanja

> Daljši opis

 
 

 


Kultura zdravega življenja v Kranjski Gori

  Ponudniki vidikov kulture zdravega življenja v Kranjski Gori
 

Doživljajske priložnosti v Kranjski Gori

  Ponudniki doživljajskih priložnosti v Kranjski Gori
     
Oddaljenost od mest
 
Celje
150 km
 
Maribor
202 km
 
Ljubljana
85 km
 
Nova Gorica
168 km
 
Piran
202 km

Oddaljenost od letališč
 
Maribor
201 km
 
Zagreb
232 km
 
Ljubljana
67 km
 
Graz
191 km
 
Celovec
63 km
 
Dunaj
363 km
 
Trst
151 km
 
Benetke
229 km
 
     

SLOVENIJA - izbor turističnih destinacij

   

 


HIT ALPINEA – HIT HOLIDAYS KRANJSKA GORA

Hoteli. Wellness. Šport. Poslovni turizem.

Namestitev

RAMADA RESORT KRANJSKA GORA**** TIPI SOB |legenda| Opremljenost sob oz. enot |legenda|
Namestitev. Aqua Larix. Savna center. Vita center. Igralni salon. Poslovni turizem. 1/1, 1/2, ApS TV, Tel, MB,
HOTEL KOMPAS**** TIPI SOB |legenda| Opremljenost sob oz. enot |legenda|
Namestitev. Sprostitveni center Kompas. Šport. Poslovni turizem. Disco. 1/1, 1/2 TV, Tel, S, I,
RAMADA HOTEL & SUITES KRANJSKA GORA**** TIPI SOB |legenda| Opremljenost sob oz. enot |legenda|
Namestitev v udobnih sobah in apartmajih. Pizzeria Napoli. Čajnica London. Pub Legende. 1/1, 1/2 TV, Tel, MB, S, I,
APARTMAJI VITRANC*** TIPI SOB |legenda| Opremljenost sob oz. enot |legenda|
Nadstandardni apartmaji. Ap (2-4), Ap (3-5) TV, Tel, MK

Cenik

HOTEL
1/1
različni tipi
1/2
različni tipi
Ap
različni tipi
RAMADA RESORT KRANJSKA GORA****
HOTEL
1/1
različni tipi
1/2
različni tipi
Ap
različni tipi
HOTEL KOMPAS****
HOTEL
1/1
različni tipi
1/2
različni tipi
Ap
različni tipi
RAMADA HOTEL & SUITES KRANJSKA GORA****
HOTEL
1/1
različni tipi
1/2
različni tipi
Ap
različni tipi
APARTMAJI VITRANC***
Ap (2-4) 55 - 126, Ap (3-5) 64 - 139 €
Možna doplačila na dan v €    
Polni penzion  
dodatni samopostrežni obroki v eni od restavracij Hit Holidays Kranjska Gora - 12
Cenik poletje 2009. Cene veljajo za najem apartmaja na dan. Cene so informativne in niso zavezujoče.


Op.: Cene so informativne in niso zavezujoče. Za obvezujočo ponudbo pošljite POVPRAŠEVANJE.

Ponudba

Hrana in pijača    
Restavracija Fabula   V restavraciji Fabula sreča ustavlja čas. V prijetnem vzdušju in očarljivem moderno-domačem okolju a la carte restavracije boste lahko za trenutek ušli vsakdanjosti. Poleg vrhunske izbire vin vas bodo naši kuharski mojstri razvajali z vrhunsko kulinariko
Gostilna Oštarija   Vonj po dobrotah vas bo v ciljni areni smučišč privabil v Oštarijo. V domačnosti Oštarije se boste lahko ob kaminu predali toplini in vonju po domačih jedeh, postreženih v lončeni posodi.
Pub Legende   Ambient opremljen v stilu irskega puba, kjer vam nudimo široko izbiro svetovnih piv in whiskeyjev. Večeri v Pubu Legende so popestreni z živo glasbo in animacijo v obliki karaok, zabavami s hostesami …
Kavarna London   Popoldanska čajanka v prijetnem ambientu ob zvokih klavirja je lahko lep primer kako izkoristiti dolgočasen dan. V kavarni London, ki se nahaja v Grand hotelu Prisank, vam poleg osnovne ponudbe nudimo tudi slaščice pod blagovno znamko 'Sladka Julija'.
Picerija Via Napoli   V Piceriji Via Napoli pripravljajo pice iz krušne peči, testenine po izbranih receptih in dnevno sveže solate. Ponudbo bogatijo izbrana slovenska vina in dnevno sveže sladice, ki jih pripravljajo slaščičarski mojstri.
Snežna in letna plaža  

Ko sneg pobeli hribe in se po smučišču spustijo prvi smučarji jih ob vznožju pričaka Snežna plaža. Glasba, kulinarični prigrizki, sprostitev na soncu in drugi družabni dogodki oblikujejo ponudbo Snežne plaže. Animatorji pa skrbijo za dobro voljo in sproščeno vzdušje. Obiščite Snežno plažo in si privoščite prigrizek v lokalu ali le oddih v udobnih ležalnikih na terasi in uživajte v zimski idili.

Lokali: Sončna terasa, Lačni Kekec, Pehtin lonec, Gorenjc, Razigrana Mojca, Rožletov burger, Bedanc, Bedanček.

Catering   Catering in organizacija prireditev Izvajanje gostinskih storitev zunaj objektov oz. catering je vsekakor njihova prednostna ponudba. Storitev je izvedena profesionalno, naročniku pomagajoo z bogatimi izkušnjami ter mu svetujemo pri organizaciji dogodkov. Catering izvajajo v objektih in na prostem. Tradicionalno pa so prisotni pri organizaciji različnih pogostitev, večjih odmevnih dogodkov: Ski legende, Pokal Vitranc, Planica…
     
Dopolnilne vsebine    
Wellness in zdravje  

Zgornjesavska dolina je v preteklosti veljala za naravno klimatsko zdravilišče, kar omogočajo primerna nadmorska višina, gorski zrak in zadostno število sončnih dni. To so bili začetki danes zelo razvite wellness ponudbe v Kranjski Gori.

Aktivni wellness
Izviri smaragdne vode, naravnost in nedotaknjenost okolja, raznolikost ponudbe, majhne pozornosti, ki nas razvajajo in laskajo dušo, so stvari, ki smo jih pripravljeni deliti z vami.

Aqua Larix – fitnes and wellness center
Bazenski kompleks obsega 400 kvadratnih metrov vodnih površin z bazeni z vgrajeno hidrozračno masažo, gejzirji in vodno drčo, otroškim bazenom ter s posebnim whirlpoolom (voda do 36°C).
Savna center ponuja tri različne savne (finsko, turško, infra), bazen s hladno vodo, kopeli za noge in prostorom za počitek in ohlajanje, kjer je na razpolago tudi bife za osvežitev. Za prijeten ten vaše polti boste lahko poskrbeli  v solarijih. Izberete lahko med ležečim in stoječim  načinom uporabe. Visoko kvalitetna tehnologija vam zagotavlja varno in zdravo uporabo solarijev.

Vita center
Center  vam omogoča širok spekter postopkov za izboljšanje vašega počutja, lepši izgled, preventivo pred stresom in boleznimi današnjega časa, sanacijo športnih in ostalih poškodb. Kozmetični del Vita centra vam nudi vse vrste kozmetičnih storitev.  

Sprostitveni center Kompas
Sprostitveni center hotela Kompas vam ponuja pester izbor sprostitvenih možnosti:
pokrit bazen in ločen otroški bazenček s toboganom , masažni bazen (do 10 oseb) , klasični in visokotlačni odprti solarij, finski savni s kristalo- in kromoterapijo, turško parno kopel, več vrst masaž, sobo za počitek in sončno zunanjo teraso.

Rekreacija  

ZIMSKA REKREACIJA

Alpsko smučanje
Alpsko smučanje je glavni adut Kranjske Gore. Smučarske žičnice in proge so nanizane po pobočjih Vitranca od Kranjske Gore do Planice v nadmorski višini 800 m do 1215 m. Smučišča povezuje sistem 5 sedežnic in 14 vlečnic. Večji del smučišč je dodatno zasnežen s kompaktnim snegom. Težavnost prog sega od najlažjih, otrokom rezerviranih terenov, pa do tekmovalnega poligona v Podkorenu.

Tek na smučeh
Tek na smučeh je pozimi gotovo najlepši način za ogled Zgornjesavske doline. Skrbno vzdrževane proge (okrog 40 km) nas iz središča Kranjske Gore popeljejo pod vsemi smučišči, mimo izvira Save, pod skakalnicami v Planici globoko v dolino Tamar in iz Kranjske Gore nazaj proti Gozd Martuljku. Urejene tekaške proge so tudi v Mojstrani in Zgornji Radovni.

Sankanje
Organizirano nočno sankanje je mogoče na različnih urejenih sankaških progah, Progo lahko pripravijo na poti na Tromejo, na Galerše, v Gozd Martuljku in na Dovjem. V zadnjem času se pretežno uporablja elektrificirana sankaška proga v Gozd Martuljku.

Turno smučanje
Turno smučanje je najbolj prvinska oblika smučanja in priložnosti za ljubitelje tovrstnih užitkov je v Zgornjesavski dolini več kot dovolj in sicer od prijaznih spustov s karavanških vrhov pa do ekstremnih smučanj z grebenov Julijskih Alp.

Plezanje po ledenih slapovih ali ledno plezanje

Vožnja z motornimi sanmi je mogoča za Hotelom Kompas v Kranjski Gori. Organizirane pa so tudi panoramske vožnje.

Zimsko ponudbo zaključujejo še najrazličnejši animacijski programi kot so vožnja s severnimi jelenčki ali celo s pasjo vlečno vprego.

POLETNA REKREACIJA

Alpinizem in pohodništvo
Turistična destinacija Kranjska Gora je alpska dolina obdana z gorami, zato sta alpinizem in pohodništvo najbolj priljubljeni obliki aktivnih počitnic.

Kolesarjenje
Druga najpogostejša poletna aktivnost gostov turistične destinacije Kranjska Gora je kolesarjenje, saj imajo preko 150 km na zemljevidu in v naravi označenih kolesarskih poti.

Golf
Ob sotočju Pišnice in Save v Kranjski Gori poteka izgradnja golf igrišča. Sedaj ima igrišče tri luknje, vadišče in putting green. V nadaljevanju pa predvidevajo izgradnjo devetih lukenj.
Bližina Golf igrišč: Bled

Jahanje
Ob pohodništvu in kolesarjenju je lahko prav jahanje najbolj primeren način za spoznavanje in doživljanje okolja in pristen stik z domačini. Konje imajo radi na domačiji Rasinger v Podkorenu.

Vodni športi
Vodni športi kot so rafting programi, soteskanje, kajak in kanu so možni predvsem v sosednji dolini Trente. V ugodnih pogojih tudi na reki Savi.

Ribolov
V vodah turistične destinacije Kranjska Gora plavajo potočne postrvi. Ribiči jih lahko lovijo v jezeru Jasna in v rekah Sava, Pišnica (Kranjska Gora) in Bistrica (Mojstrana).

Fotolov
V Triglavskem narodnem parku se streljajo živali samo z fotoaparatom. Izkušeni vodniki nam omogočijo, da vidimo živali tam, kjer so najlepše, tam kjer so doma.

Animacija za otroke
Kekčeva dežela
Kranjska Gora je rojstni kraj Josipa Vandota. Vandotove zgodbe so svojevrstna slika nekdanjega življenja, po njih je bila narejena serija imenitnih mladinskih filmov. Dandanes Kekčeva dežela zopet živi.
Kamra tete Pehte
Poleg Kekčeve dežele otroci lahko obiščejo tudi Kamro tete Pehte.
Škratova dežela
Na poti na planino Jasenje pa se srečajo s škrati iz Škratove dežele. Tudi to še ni vse – v Mojstrani otroke popeljejo po poteh Triglavskih pravljic.

Poletno sankališče »Besna Pehta«
Pod 4-sedežnico Vitranc 1 v Kranjski Gori je gostom v poletnem času na voljo tudi poletno sankališce »Besna Pehta«. Namenjeno je mladim in mladim po srcu. Sankališce je dolgo približno 1500 m, čas vožnje je okoli 5 minut, največja hitrost pa okoli 40 km/h.

Adrenalinski kolesarski park »Fun Bike Park«
Za tiste, ki ljubijo adrenalinske užitke, pa je na voljo kolesarski park, ki se prav tako razprostira pod sedežnico Vitranc 1. Večkrat organizirajo tudi državo prvenstvo v spustu, najhitrejši kolesarji pa dosežejo hitrosti okoli 70 km/h.

Programi  

Športno-rekreativni programi
Wellness in beauty programi
Programi oddiha in aktivnega prostega časa

Ostalo  

Druga ponudba za prosti čas

Hotelska ponudba

Igralnice
Igralnica je nujni sestavni del vsakega mondenega turističnega centra. Kranjska Gora ima dve igralnici in sicer Korona, Casino & Hotel in igralni salon v hotelu Larix.

Disco
Disco se nahaja v hotelu Kompas in je za vse tiste, ki si želijo zabave in druženja do jutranjih ur, prava izbira. Večere popestrijo z glasbo, spektakli barmanov in pestrim animacijskim programom.

Zimske in poletne prireditve
V sodelovanju s turističnimi organizacijami –veliki zabavni in športni dogodki: Svetovni pokal v alpskem smučanju za pokal Vitranc in Svetovni pokal v smučarskih skokih v Planici.

Različni izletniški programi

 
Doživljajske priložnosti
 
Poslovni dogodki
Konferenčne dvorane

Nudijo 17 sodobno opremljenih konferenčnih dvoran oz. manjših sejnih sob, primernih za organiziranje najrazličnejših dogodkov.
Vse dvorane so opremljene z LCD projektorji, platni in brezžično internetno povezavo.

Dvorane - Hotel Kompas, Hotel Larix, Večnamenska športna dvorana Vitranc idr.

 
  ©2008 Fontus d.o.o., Ulica Zrinjskega 6, 3250 Rogaška Slatina          o agenciji | počitnice | storitve | pogoji poslovanja | načini plačila| politika zasebnosti | pravno obvestilo | avtorji  
 Partnerji: Unicon-SL d.o.o. , Albatros Bled, Sonček – TUI potovalni center, Turistična agencija Sajko, Evropsko Turistično Zavarovanje